Berättelser

Hans geniala drag stoppar den beväpnade mannen – se hjälteinsatsen som hyllas över hela världen

av omtyckt
1 mars, 2019

Bill stod utanför ett bibliotek i Ohio, USA, när han hörde sirener och poliser som ropade. Poliserna visade sig vara på jakt efter en beväpnad man som kom springande mot honom. Bill reagerade då instinktivt och skarpsinnigt och idag sprids videon på hans gärning över hela världen.

Det var efter att Bill besökt biblioteket med sitt barnbarn som han hörde ljudet av en stor mängd sirener. När Bill fick syn på en kille som kom springande med en grupp poliser efter sig agerade han blixtsnabbt och med imponerande precision.

Den stora polisinsatsen och Bills insats fångades av polisens kameror och områdets övervakningskameror.

Draget fällde brottslingen till marken

På bilderna kan man se hur Bill står, till synes lugn, framför bibliotekets entré. Och precis när gärningsmannen kommer springande tar han ett par steg bakåt och sträcker ut ett ben som fäller brottslingen. Man ser mannen falla handlöst till marken och sekunden därpå kan polisen gripa honom.

Källa: Youtube

– Jag såg att han jagades av polis och att han höll något vid midjan, men att han hade ett ordentligt försprång. Han kom emot mig, så jag gick mot honom för att sakta ner honom, berättar Bill.

När poliserna grep den 18-åriga mannen som jagats upptäckte de att han var beväpnad med pistol. Mannen var känd av polisen sedan tidigare och efter ingripandet fördes han till fängelset.

Efter händelsen laddades händelseförloppet upp på Youtube av polisen själv. De hyllar Bills insats och berättar att de inte vet hur det hade slutat om han inte agerat.

– Som medborgare såg jag det som min plikt att agera, berättar Bill som idag hyllas som hjälte över hela världen.

I klippet nedan kan du själv kolla in Bills fantastiska insats.

Se klippet här:

Dela på Facebook