Berättelser

Lappen till kvinnan förändrade den hemlöse mannens liv

av omtyckt
1 mars, 2019

Raimundo Arruda Sobrinho spenderade 35 år som hemlös i Brasilien. Om dagarna skrev han dikter och noveller som aldrig blev lästa. Men en dag träffade han Shalla Monteiro och livet tog en oväntad vändning.

Shalla blev nyfiken på den hemlöse mannen som alltid satt på gatan med sin penna och sina små papperslappar. Raimundo var klädd i svarta sopsäckar och han satt intill en trafikerad väg.

För de flesta som gick förbi var han bara en smutsig, gammal uteliggare, men tack vare Shallas utsträckta hand skulle en annan bild snart spridas över världen.

En dröm om att läsas

Raimundo Arruda Sobrinho föddes på den brasilianska landsbygden och flyttade till São Paulo som 23-åring, där han fick jobb. Men vid 70-talets slut förlorade han sitt hem. I 35 år ägnade han dagarna på gatan åt att skriva och trots att ingen gav honom uppmärksamhet gav han aldrig upp drömmen om att en dag bli publicerad.

Källa: Facebook

Det var en vårdag 2011 som Shalla Monteiro bestämde sig för att stilla sin nyfikenhet över mannen som alltid satt på samma plats och klottrade på sina skrynkliga små lappar. De började prata och blev snart vänner.

Varje dag stannade hon till hos honom och pratade. Och en dag, när hon hade vunnit hans tillit, överlämnade han en dikt till henne. Och hon blev alldeles paff. Gripen av hans otroliga språk, bestämde hon sig för att skapa en sida på Facebook och dela hans arbete.

En oväntad person hörde av sig

Raimundos Facebook-sida växte sig snabbt större och snart hade han 100 000 fans. Sidan fick även medborgarna i staden att söka upp honom och ge honom presenter och uppmuntran.

– Människor började närma sig honom. För att prata med honom och bara säga: ”Hej, jag har sett dig och vill lära känna dig. Jag har alltid undrat, men inte vågat gå fram och prata”, berättar Shalla.

Men en person som hörde av sig överraskade mer än något annan. Det var Raimundos bror! Han hörde först av sig via Facebook. Därefter åkte han för att personligen träffa Raimundo.

– När jag kom dit, hittade jag en man mitt bland soporna, hårig och orakad, utan någon som helst hygien. Den personen var min bror, berättar brodern.

Källa: Facebook

Raimundos bror bad honom att flytta in till honom och efter årtionden återförenades familjen.

Källa: Facebook

Än idag är Raimundo och Shalla bästa vänner. Du kan se Raimundos fantastiska historia i dokumentären ”The Conditioned”.

Se klippet nedan:

Dela på Facebook