Oj

Polisen hittade sovande familj i en bil – det han gjorde sen har tagit hela världen med storm

av omtyckt
1 mars, 2019

Man hör oftare om när poliser gör dåliga saker än om när poliser gör bra saker. Men i denna solskensberättelse gör polisen David Natt en insats som går långt utöver vad tjänsten kräver för att hjälpa en familj i knipa.

Det var en kylig natt när David Natt från Alaska fick syn på en bil på en tom parkering. Parken som låg intill var stängd och han blev misstänksam. Han bestämde sig för att ta en titt och när han närmade sig fick han syn på en familj som satt där och sov. En liten pojke sov på sin pappa och en liten flicka sov på sin gravida mamma.

Källa: Youtube

Det visade sig vara familjen Wood som satt i bilen. Robert Wood var också från Alaska och hade bestämt sig för att flytta tillbaka dit med sin fru Heather Wood och deras barn. Men de hade ännu inte hunnit hitta någon bostad, så för att spara pengar bestämde de sig för att sova i bilen.

Fick tusentals delningar på Facebook

Men när David fick höra deras historia började han genast leta efter en annan lösning. Som polis och boende i staden hade han förstås en ganska bra inblick i samhället. Därför visste han att poliskåren och kyrkan hade ett projekt som hjälpte till att stötta behövande människor med gratis boende. Med projektets hjälp ordnade David så att familjen Wood kunde ta in på hotell två nätter. Under denna tid hann familjen lösa situationen och hittade ett boende.

I ett inlägg på Facebook berättar en rörd Robert om polisens godhjärtade handling. Kommande vecka spred sig inlägget i tusentals delningar världen över och händelsen fick även uppmärksamhet i media.

– Jag antar att människor hungrar efter goda nyheter, säger David i en intervju med KMTR.

Källa: Youtube

Robert, Heather och deras familj är David evigt tacksam för det varma välkomnande han gav dem. Trots Davids tveksamhet till strålkastarljuset insisterade de på att världen skulle få veta vilken hjälte han är. De kunde även avslöja att om det ofödda barnet blir en pojke kommer de att överväga namnet David.

Och visst förtjänar David att hyllas!

Nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Dela på Facebook