Familj

Tioåringen befarades vara död, men tack vare detta geniala knep överlevde han ensam i skogen

av omtyckt
1 mars, 2019

Under en vandringsresa med sin familj gick Malachi Bradley vilse, ensam i den stora skogen. Han tycktes vara uppslukad av jorden och familjen förberedde sig på det värsta. Men till sist hittades han vid liv och sedan dess har hans fenomenala överlevnadsberättelse spridit sig över hela världen.

Källa: Youtube

Det var en söndag förmiddag år 2015. Familjen var ute på en vandringstur i Utah, USA och hade slagit läger. Tioårige Malachi gick iväg för att leta efter svamp som de kunde äta till fisken han fångat till middag. Men han hamnade på villovägar och hittade aldrig tillbaka.

Familjen blev förstås orolig när han inte kom tillbaka och tillkallade förstärkning. Polis och räddningstjänst kom till platsen och man började leta med hjälp av skallgångskedjor och helikopter. Tiden gick, men pojken var fortfarande försvunnen när den kyliga natten anlände och mörkret föll över den svårtillgängliga terrängen. Familjen började ana att de aldrig skulle få se sin son i livet igen.

Men nästa dag, när Malachi varit försvunnen i 30 timmar, hittades han. Och han levde fortfarande.

Hade lärt sig av sin pappa

När Malachi insåg att han var vilse och kanske inte skulle hittas på ett tag lade han all fokus på att överleva. Han använde luvan på sin jacka för att samla in och filtrera vatten, för att inte drabbas av uttorkning. När det blev mörkare och kallare kröp han ihop med hela kroppen i sin t-shirt och använde jackan som tält.

Källa: Youtube

På morgonen hörde han helikoptern som sökte efter honom och tog sig till en öppen plats, där räddningsarbetarna kunde se honom.

Men hur hade Malachi vetat hur han skulle agera? var det många som frågade sig. Jo, det hade han lärt sig av sin pappa. Bara en vecka tidigare hade de spelat ett spel med konceptet ”Vad gör vi om vi går vilse?”, vilket baserades på kunskaper som pappan tidigare hade lärt sina barn.

Dessa kunskaper var troligen skillnaden mellan en historia som slutade lyckligt, istället för att sluta i tragedi. Nedan kan du se ett nyhetsinslag om Malachis otroliga berättelse.

Se inslaget nedan:

Dela på Facebook